Te mit gondolsz, feladjuk?

Vannak olyan hetek és napok, amikor nem jó dolog egy egyesületet vezetni.

Nekem ilyen napok azok, amikor az éves beszámolót írom, könyvelek, számot vetek a forrásainkkal és a kiadásainkkal. Mivel nem szeretem természetesen az utolsó pillanatra hagyom. Ismerős, ugye?

De az utolsó pillanatban sem könnyebb szembesülni a semmivel. Hiába vannak tervek, ha nincsenek hozzá források. Hiába van akarat a segítésre, ha nincs háttér, nincs támogatottság. És nincs. Nincs bevétel, csak kiadás. Lenne.

A tavalyi mérlegünk nyilvános

A bíróság honlapján hamarosan bárki megtekintheti, de úgy gondoltam, itt gyakorlatilag a teljes könyvelésünket nyilvánossá teszem. Azokkal a tételekkel együtt, amiket megoldottunk, de a hivatalos mérlegünkben nem szerepelnek. Itt, ennek a cikknek az alján megtalálod.

Neked talán annyi látszik a munkánkból, hogy hónapok óta hallgatunk. Hogy nincsenek új cikkek, üres a facebook oldal, a levélsorozat után nem jön újabb levél. És valóban. Kicsit feladtuk.

Néha, évente egy-két alkalommal kapunk egy-egy biztató levelet, hogy jó amit csinálunk, hogy szükség van ránk. Jól esik, és erőt ad még egyszer nekifutni, még egyszer küzdeni, még egyszer előteremteni a saját zsebünkből a tárhelyet, még egyszer megoldani másként, amire nem jut, még egy kis plusz időt fordítani erre vagy arra, rászánni még ezt meg azt. De be kell lássuk, nem megy.

Ha jól szeretném csinálni, ha mindenkinek válaszolni szeretnék, aki ír, ha naponta új posztot szeretnék, heti két cikket szeretnék, két hetente hírlevelet, ha kiadványt szeretnénk szerkeszteni, prevenciós programokat szervezni, országot járni, aztán mindezt leadminisztrálni, ahhoz legalább az egyikünknek főállásban ezzel kéne foglalkozni.

Talán működne, ha bármelyikünk unatkozó milliomosként vágott volna bele. Sajnos nem ez a helyzet.

Ha még nem hallottál rólunk

Egyesületünk 2014-ben alakult, azóta segítünk szenvedély-betegeknek, és legfőképpen hozzátartozóiknak, online, anonim módon.

Ingyenes levélsorozatunkkal közel 1000 embernek segítettünk idáig. Közben több 100 levélíró és sok-sok hozzászóló kapott személyes válaszokat.

Cikkeinket pszichológusok idézik, talán nem véletlenül. 

Ha kellett személyes, skypos, telefonos tanácsadással segítettünk. 

Ha kéred, neked is segítünk!

 

Amikor ebbe belekezdtünk, reméltem, lesznek olyan emberek rajtunk kívül is, akiknek fontossá válik ez az ügy annyira, hogy támogassanak is minket. A tartós, rendezett működéshez 1000 ember havi 500 Ft-os támogatására lenne szükségünk. Vagy 500 ember havi 1000 Ft-os támogatására. (Persze az egyszeri, kisebb-nagyobb segítségnek is van helye és haszna.) Ekkor még mindig nem tehetnénk meg, hogy csak ennek élünk, de már lennének lehetőségeink valóban hatékonyan működni, programokat szervezni. És nem én szerencsétlenkednék a könyveléssel, ugyanis nagyon nem értek hozzá.

Igen, elkeseredtünk. Nem pénzért csináljuk, ha meg akartunk volna gazdagodni, másba kezdünk, vagy nem állunk szóba senkivel óránként 12.000 alatt. Örömmel, és hivatástudatból segítettünk, vagy ingyen, vagy jelképes összegért. De elérkeztünk a határainkhoz és nem tudjuk, hogyan tovább. Annak, hogy így folytassuk, nem látjuk sok értelmét.

Nos, íme a száraz számok

Kinek/Kitől Tárgy Dátum  Bevétel  Kiadás
Nyitó egyenleg   2016.01.01                                                                   -   Ft
Kiadások
Holdkő Alapítvány Pályázati díj 2016.02.01                 6 000,00 Ft
Gránitbank Átutalás költsége 2016.02.29                       18,00 Ft
Bithuszárok Bt hírlevélküldő 2016.03.31               11 281,00 Ft
Gránitbank Átutalás költsége 2016.04.30                       33,00 Ft
Bevételek
Gránitbank kamat 2016.06.30                       1,00 Ft  
Általunk nyújtott szolgáltatások díjai összesen:               24 000,00 Ft  
Magánszemély támogatás 2016.11.09               2 000,00 Ft  
Összesen   2016.12.31            26 001,00 Ft            17 332,00 Ft
Záró egyenleg   2016.12.31                                     8 669,00 Ft

És a nem hivatalos rész:

Nem kiadott "kiadásaink" - becsült összegek, hiszen nem számoltuk, csak csináltuk, mert kellett.
  Tárgy Mennyiség Egységár Összesen Megjegyzés
Egyesületi tag biztosította tárhely         10 000,00 Ft Köszönjük.
Egyesületi tag biztosította Domain név           1 650,00 Ft
Saját pénzünkből Nyomtatási költség           1 000,00 Ft  
Saját pénzünkből Utazási költség           5 000,00 Ft  
  Befektetett idő 312 óra 660 Ft   265 000,00 Ft Átlag heti 6 óra, ami óvatos becslés, minimálbér+ munkáltatói költségek
Összesen        282 650,00 Ft  

Hogy mit csináltunk a sok-sok óra alatt?

Válaszoltunk személyesen a leveleitekre (megszámoltam, minden hétre jutott legalább egy személyes megkeresés részetekről, tanács a részünkről), frissítettük és karbantartottuk a weboldalt, válaszoltunk az ottani hozzászólásokra, intéztük a bürokratikus ügyeket. Pályázatot írtunk, projektet dolgoztunk ki, cikket írtunk, posztoltunk a facebookra, egyéni konzultációkat tartottunk. Azt az időt, amit a tudásunk frissen tartására és növelésére fordítottunk már nem is számoltam.

Eddig közel 1000 ember olvasta végig a levélsorozatunkat, a cikkeinket pszichológusok használják forrásnak, merem hinni, hogy nem véletlenül.

De mégis úgy érezzük, hogy az a társadalmi támogatottság, ami életben tud tartani egy olyan civil szervezetet, mint a miénk is, hiányzik. Vagy mégsem? Talán csak mi nem mondtuk, nem adtuk a tudtotokra, hogy pénz nélkül nem tudunk működni?

Teszünk hát egy utolsó próbát...

Ha csak jelképes összeggel is, de hozzá tudsz járulni a működésünkhöz, ahhoz, hogy dolgozhassunk most tedd meg! Igen, ha erre most 500 Ft-ot tudsz rászánni az is tökéletes. Azzal is jelzed, hogy érdemesnek tartasz minket a figyelmedre, és a támogatásodra.

  • Gránit Bank 12100011-17792798
  • Bankkártyával, vagy a Paypal számládon keresztül az alábbi gombbal:Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .