Liebster Award díjat kaptunk

Sőt mi több, kétszer is. Először a Kreatív álláskeresés blog jóvoltából, aztán  az Iránytű Coaching oldaltól is. Mivel mindkét oldalt (és a tulajdonosaikat is) nagyra becsülöm, ezért különösen jól esik, hogy rám gondoltak. Köszönöm.

Gömöry Kati a kreatív álláskeresés koronázatlan királynője. A blogján számos ingyenes ötletet, tanácsot ad, hogy ne csak keress, hanem találj is állást. Szóval egy igazán színvonalas oldal talált minket méltónak az ajánlásra.

Széles Anikó, aki az Iránytű coaching anyja, szellemi edzőként akkor tud segíteni, ha elakadtál az élet rögös útján, és nem tudod, merre akarnál tovább menni. Kicsit kapcsolódik is Katihoz, mert például a pályaválasztásban és pályamódosításban tud segíteni.

Ezt a díjat bloggerek adják bloggereknek, afféle vándordíj, arra találták ki, hogy az ajánlásokon keresztül más oldalakat is felfedezhess. Ha engem szívesen olvasol, hátha szívesen olvasod, amit én szívesen olvasok. 🙂

A díjhoz kapcsolódóan feladataim is vannak, kérdésekre kell válaszolni aztán továbbadni a díjat, és a díjazottaknak feltenni a saját kérdéseinket.

Először Kati kérdései és a válaszok:

Mit szeretsz jobban, blogot írni, vagy blogot olvasni?
(Ez övön aluli kérdés volt.) Nem tudom. Van, amikor írni szeretek jobban, mert majd szétfeszít a közlésvágy, van, amikor pedig egy sort sem tudnék leírni, de jó mások írásait olvasni. Sőt, olyan is van, amikor egyiket se szeretem.

Mióta írsz blogot úgy általában?
Nagyon sokszor kezdtem el blogot írni, amúgy személyes napló jelleggel. Általában 2-3 bejegyzésig jutottak. Az első hosszabb ideig vezetett blogom az alkohollal való küzdelmünkről szólt 6 évvel ezelőtt. Azóta sajnos megszűnt az oldal, ahol volt.

Milyen praktikát alkalmazol, amikor éppen nincs ihleted, de mégis írni kellene?
Remek vagyok halogatásban. Szóval ha nincs ihletem, akkor nem írok. Aztán meg remek vagyok a másikra mutogatásban is, ilyenkor szoktam szólni Lajosnak, hogy igazán írhatna valamit… Persze ez a részéről ugyanígy működik, úgyhogy általában nem jutunk előrébb.

Mit szeretsz a legjobban abban, amivel foglalkozol?
Legjobban azt szeretem, amikor azt mondjátok, hogy „nem is gondoltam volna, hogy ez ennyit segít”, meg azt, amikor megkeres valaki, hogy képzeljem el, már 1-2-sok hónapja nem iszik a párja.

Melyik a kedvenc blogbejegyzésed?
Hú, nagyon nehéz választanom. Amiket én írtam, azokat is nagyon szeretem, de talán a férjem novellája a kedvencem.

Ha egyetlen tippet adhatnál az álláskeresőknek, mi lenne az?
Őrizd meg a humorérzéked! (Meg természetesen fordulj Katihoz és a kreatív álláskeresés módszereihez)

Hol lennél most legszívesebben?
Egy wellness szállodában. Internet-hozzáférés alapfeltétel, mert a csoportokat semmi pénzért nem hagynám ki.

Anikó kérdései és a válaszok:

Mi volt életed legmeglepőbb, legváratlanabb pozitív élménye/eseménye?
Amikor a férjem tényleg elment rehabilitációra. Nem csak ígérte, hanem el is ment. Addigra már nem számítottam erre a fordulatra.

És a mai napé?
Nem aludtam el a munakahelyemen 🙂

Melyik az a tulajdonságod, amelynek a legtöbbet köszönhetsz az életedben?
Az örök tanulásvágyam. Mindig könnyebben viseltem azokat a nehézségeket, amiről mindent tudtam, amit meg lehetett tudni. És tudásból soha nem lehet elég.

Mi az a legelső, azaz „Number One” cél, amit elérhetsz, vagy probléma, amit megoldhatsz vagy változás, amit megtehetsz, hogy a legnagyobb pozitív hatással legyél az életedre?
Fő célom, hogy a “hobbim” egyszer a főállásommá válhasson. Rengeteg teendőnk lenne, egész nap volna mit csinálnom.

+1. Mi az felismerés vagy tapasztalat az életedből vagy a vállalkozásodból, amellyel „meglepted magad” és amit azóta mint jó tanácsot osztasz meg másokkal?
Az ember képes a változásra. Még én is. És ami a legmeglepőbb: ha az ember változik, a körülötte élők is változnak. De erről szól ez az egész oldal.

Az én díjazottjaim:

Az általam díjazott oldalak nem nagyon kapcsolódnak sem az alkoholhoz, sem a droghoz. De úgy gondolom, hogy az élet szépségeinek a felfedezése függőnek is, családtagoknak is fontos lépés a gyógyulás útján, úgyhogy bátran nézzetek körül náluk is.

Kereki Krisztit, a Manógyöngy oldal tulajdonosát személyesen is ismerem. Kedves lénye átsugárzik az általa készített ékszerekbe is, ráadásul, ha kedved támadt gyöngyfűzést tanulni, abban is tud neked segíteni.

A Tündér Tanoda  fejlesztőpedagógusát Orosz Edinát és blogját szeretettel ajánlom a kisgyermekes szülők figyelmébe. Sok hasznos ötletet találtok nála a fejlesztésre, nem csak akkor, ha baj van.

Érdemes megismerni Miskei Anikó pszichológus blogját, a Lélekhangolót. Anikó látásmódja a legtöbbször nagyon közel áll hozzám. Különösen akkor érdemes olvasgatnod nála, ha a társkeresés témája foglalkoztat, de egyébként is üdítő természetességgel beszél női-férfi szerepekről, élethelyzetekről.

Végül, de nem utolsó sorban a spórolás terén hadd ajánljak figyelmedbe egy nagyon jó oldalt. Mert spórolni mindenki tud, de néha spórolás címszó alatt magunk alatt vágjuk a fát. Eszter józan és gyakorlatias tanácsaiból biztos te is sok dolgot meg tudsz valósítani. Csak okosan!

+1 Emlékeztem a monori Szivárvány Játszóház blogjára. De hiába kerestem. Végül rájöttem, hogy az ő „blogjuk” a facebook-oldaluk. Így ezúton üzenem, hogy hééé, olyan jó, amit csináltok, olvasnék még rólatok, csináljatok gyorsan egy blogot, hogy díjazhassuk!

És a kérdéseim:

  1. Miért kezdtél el blogot írni?
  2. Mi az, amit a legjobban élvezel a blogolásban?
  3. Mi az, amit a leginkább utálsz benne?
  4. Van valami praktikád, ami meghozza a kedvedet az íráshoz?
  5. És hogy valami az én oldalamhoz kapcsolódót is kérdezzek: mi a véleményed az iskolai prevenciós programokról?

 

2014-07-15

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .